Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@01:12:55 GMT

لینوکس (Linux)چیست و چه کاربردهایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۱۴۲۷

لینوکس (Linux)چیست و چه کاربردهایی دارد؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، اگر به شرکت در یک دوره آموزش لینوکس (Linux) و یادگیری آن فکر می‌کنید، حتماً این سوال برای شما هم پیش آمده است که چرا لینوکس تا این اندازه محبوب است و از آن به‌صورت گسترده در سراسر جهان استفاده می‌شود.

در ادامه ویژگی‌های کلیدی لینوکس را برشمرده و مزایای استفاده از آن را شرح می‌دهیم و توضیح می‌دهیم که چرا شرکت در یک دوره آموزش لینوکس (Linux) و یادگیری آن اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها با توجه به جذاب شدن استخدام برنامه نویس و آموزش برنامه نویسی اهمیت یادگیری لینوکس بیش از پیش نیز شده است.

اگر به یادگیری برنامه نویسی و یا شرکت در یک دوره برنامه نویسی علاقه مند هستید این محتوا را از دست ندهید.

لینوکس چیست؟

اغلب می‌شنوید که لینوکس به عنوان یک سیستم‌عامل جایگزین توصیف می‌شود که می‌توانید به جای Windows یا macOS از آن استفاده کنید. اما لینوکس از نظر فنی یک سیستم‌عامل نیست، بلکه یک kernel است. kernel بخشی از رایانه شما است که سخت‌افزار فیزیکی را قادر می‌سازد تا با آنچه روی صفحه نمایش اتفاق می‌افتد ارتباط برقرار کند. kernel دلیلی است که هنگام تایپ متن ظاهر می‌شود و یا وقتی تاچ‌پد را لمس می‌کنید نشانگر ماوس حرکت می‌کند. لینوکس اکنون اکثر سرورها، ابررایانه‌ها و تلفن‌های جهان را هدایت می‌کند. همچنین به طور فزاینده‌ای یک گزینه عالی برای رایانه شخصی شما است.

لینوکس چه تفاوتی با سایر سیستم عامل‌ها دارد؟

از بسیاری جهات، لینوکس شبیه سایر سیستم عامل‌هایی است که ممکن است قبلاً استفاده کرده باشید، مانند Windows، macOS (OS X سابق) یا iOS. لینوکس دارای یک رابط گرافیکی و انواع نرم افزارهایی که شما به آن‌ها عادت دارید مانند واژه پرداز، ویرایشگر عکس، ویرایشگر ویدئو و غیره است. در بسیاری از موارد، خالق یک نرم افزار ممکن است نسخه لینوکس همان برنامه‌ای را که در سیستم‌های دیگر استفاده می‌کنید ساخته باشد. به طور خلاصه: اگر می‌توانید از کامپیوتر یا سایر دستگاه‌های الکترونیکی استفاده کنید، می‌توانید از لینوکس استفاده کنید.

اما لینوکس نیز از بسیاری جهات با سایر سیستم عامل‌ها متفاوت است. اول و شاید مهمتر از همه، لینوکس یک نرم افزار متن باز است. کدی که برای ایجاد لینوکس استفاده می‌شود رایگان است و برای مشاهده یا ویرایش توسط کاربرانی که مهارت‌های مناسب دارند، در دسترس عموم است.

اگرچه قطعات اصلی سیستم عامل لینوکس معمولاً رایج هستند، اما توزیع‌های زیادی از لینوکس وجود دارد که شامل انتخاب‌های نرم‌افزاری مختلفی می‌شود. این بدان معنی است که لینوکس به طرز باورنکردنی قابل تنظیم است، زیرا نه تنها برنامه‌های کاربردی، مانند پردازشگرهای کلمه و مرورگرهای وب، قابل تعویض هستند.

انواع سیستم عامل لینوکس

به دلیل اینکه سیستم عامل لینوکس موارد استفاده متفاوت را پشتیبانی می‌کند. می‌توان از آن در بسیاری از تنظیمات مختلف استفاده کرد.

سیستم عامل سرور برای سرورهای وب، سرورهای پایگاه داده، سرورهای فایل، سرورهای ایمیل و هر نوع سرور مشترک دیگر کاربرد دارد. لینوکس که برای پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی با حجم بالا و چند رشته‌ای طراحی شده است، برای همه انواع برنامه‌های سرور مناسب است.

‌سیستم عامل دسکتاپ برای محاسبه بهره وری شخصی. لینوکس یک محیط دسکتاپ منبع باز و آزادانه در دسترس برای کاربرانی است که آن را به سیستم عامل‌های تجاری ترجیح می‌دهند.

سیستم عامل سرور هدلس برای سیستم‌هایی که به رابط کاربری گرافیکی (GUI) یا ترمینال و صفحه کلید اتصال مستقیم نیاز ندارند. سیستم‌های هدلس اغلب برای سرورهای شبکه مدیریت از راه دور و سایر دستگاه‌ها اتفاده می‌شوند.

سیستم عامل دستگاه برای دستگاه تعبیه شده برای سیستم‌هایی که به عملکرد محاسباتی محدودی نیاز دارند. لینوکس به عنوان یک سیستم عامل تعبیه شده برای برنامه‌های مختلف، از جمله لوازم خانگی، سیستم‌های سرگرمی‌، خودرو و لوازم سیستم فایل شبکه استفاده می‌شود.

سیستم عامل شبکه برای روترها، سوئیچ‌ها، سرورهای سیستم نام دامنه، دستگاه‌های شبکه خانگی و موارد دیگر. به عنوان مثال، سیسکو نسخه‌ای از سیستم عامل اینترنت ورک سیسکو (IOS) را ارائه می‌دهد که از هسته لینوکس استفاده می‌کند.

سیستم عامل توسعه نرم افزار برای توسعه نرم افزار سازمانی. اگرچه بسیاری از ابزارهای توسعه به ویندوز یا سایر سیستم عامل‌ها منتقل شده اند، لینوکس خانه برخی از پرکاربردترین ابزارهای توسعه نرم افزار منبع باز است. به عنوان مثال، git برای کنترل منبع توزیع شده. vim و emacs برای ویرایش کد منبع؛ و کامپایلر و مفسر تقریباً برای هر زبان برنامه نویسی.

مزایا و معایب استفاده از لینوکس

در ادامه به مزایا و معایب سیستم عامل لینوکس پرداخته‌یم.

برخی از مزایای استفاده از لینوکس

نرم افزار متن باز. هسته لینوکس تحت مجوز نرم افزار منبع باز GNU GPL منتشر شده است. اکثر توزیع‌ها شامل صدها برنامه کاربردی هستند که تقریباً در هر دسته‌بندی گزینه‌های زیادی وجود دارد. بسیاری از توزیع‌ها همچنین شامل نرم‌افزارهای اختصاصی هستند، مانند درایورهای دستگاه ارائه شده توسط سازندگان، برای پشتیبانی از سخت‌افزار آنها.

هزینه‌های صدور مجوز برخلاف Microsoft Windows یا Apple macOS، لینوکس هیچ هزینه مجوز صریحی ندارد. در حالی که پشتیبانی سیستم با پرداخت هزینه از سوی بسیاری از فروشندگان لینوکس در دسترس است، خود سیستم عامل برای کپی و استفاده رایگان است. برخی از سازمان‌های فناوری اطلاعات با تغییر نرم افزار سرور خود از یک سیستم عامل تجاری به لینوکس، پس انداز خود را افزایش داده اند.

قابلیت اطمینان. لینوکس یک سیستم عامل قابل اعتماد در نظر گرفته می‌شود و با وصله‌های امنیتی به خوبی پشتیبانی می‌شود. لینوکس نیز پایدار در نظر گرفته می‌شود، به این معنی که در اکثر شرایط می‌تواند اجرا شود. لینوکس همچنین هنگام اجرای نرم افزار و ورودی غیرمنتظره با خطاها مقابله می‌کند.

سازگاری با سایر نرم‌افزارهای منبع باز که معمولاً برای وصله‌های امنیتی و کاربردی به‌روزرسانی می‌شوند. در حالی که عملکرد اصلی را حفظ می‌کنند، پیکربندی‌ها و اسکریپت‌های پوسته احتمالاً بدون تغییر کار می‌کنند حتی زمانی که به روزرسانی نرم افزار اعمال می‌شود. برخلاف فروشندگان نرم‌افزار تجاری که نسخه‌های جدید سیستم عامل خود را همراه با روش‌های جدید کار عرضه می‌کنند، لینوکس و برنامه‌های منبع باز معمولاً حالت‌های عملکرد خود را با نسخه‌های جدید تغییر نمی‌دهند.

انتخاب‌های زیادی. بین صدها توزیع موجود، هزاران برنامه کاربردی و گزینه‌های تقریباً بی نهایت برای پیکربندی، کامپایل و اجرای لینوکس بر روی تقریباً هر پلت فرم سخت افزاری، امکان بهینه‌سازی لینوکس برای تقریباً هر برنامه‌ای وجود دارد.

برخی از معایب استفاده از لینوکس

فقدان استاندارد تعیین شده هیچ نسخه استانداردی از لینوکس وجود ندارد که ممکن است برای بهینه‌سازی لینوکس برای برنامه‌های خاص خوب باشد، اما برای استقرار تصاویر سرور یا دسکتاپ استاندارد شده کمتر خوب است. در نتیجه طیف گسترده‌ای از گزینه‌ها می‌تواند پشتیبانی را پیچیده کند.

هزینه‌های پشتیبانی در حالی که یک سازمان می‌تواند لینوکس را آزادانه و بدون هزینه مجوز خریداری کند، پشتیبانی رایگان نیست. اکثر توزیع کنندگان لینوکس سازمانی مانند SUSE و Red Hat قراردادهای پشتیبانی ارائه می‌دهند. بسته به شرایط، این هزینه‌های مجوز می‌تواند پس انداز را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

نرم افزار اختصاصی. نرم افزار بهره وری دسکتاپ مانند مایکروسافت آفیس را ن‌می‌توان در کامپیوترهای رومیزی لینوکس استفاده کرد و ممکن است سایر نرم افزارهای اختصاصی برای پلتفرم‌های لینوکس در دسترس نباشند.

سخت افزار پشتیبانی نشده در حالی که بسیاری از تولیدکنندگان سخت افزار درایورهای دستگاه لینوکس را برای محصولات خود در دسترس قرار می‌دهند، بسیاری از آنها این کار را نمی‌کنند.

در برخی موارد، یک ویژگی لینوکس می‌تواند یک مزیت یا ضرر باشد. برای مثال، داشتن گزینه‌های زیادی برای سفارشی‌سازی سیستم عامل لینوکس برای تولیدکنندگانی که به دنبال سیستم عامل تعبیه‌شده هستند سودمند است، اما برای شرکت‌هایی که می‌خواهند یک سیستم عامل دسکتاپ که بتواند توسط طیف وسیعی از کاربران نهایی استفاده شود، یک نقطه ضعف است.

آموزش لینوکس (Linux) در کوئرا کالج

اگر به یادگیری Linux علاقه‌مند هستید و تمایل دارید با یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین سیستم‌عامل‌ها آشنا شوید، دوره آموزش لینوکس (Linux) کوئرا کالج گزینه خوبی برای شما خواهد بود تا روش استفاده از این پلتفرم محبوب را به شکل کاربردی

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5485467

منبع: مهر

کلیدواژه: تولید نرم افزار نرم افزار جدید کسب و کار خرید آنلاین هواوی بلیت هواپیما مهدی خطیبی کسب و کارهای اینترنتی قهوه گروه خودروسازی سایپا دوربین مدار بسته گروه صنعتی ایران خودرو ایران خودرو لیزر کسب و کار فرش دستبافت شیراز سایر سیستم عامل ها سیستم عامل لینوکس لینوکس استفاده یک سیستم عامل آموزش لینوکس برنامه نویسی نرم افزار سخت افزار گزینه ها منبع باز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۱۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد

مجتبی صفری سرپرست یک شرکت خلاق فعال در زمینه فناوری‌های مالی هوشمند مستقر در کارخانه نوآوری آزادی، درباره ماهیت دقیق «سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال» به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا توضیح داد: این سامانه، یک پلتفرم هوشمند برای آموزش و آزمون خطا در یک محیط کاملا نزدیک به واقعیت برای فعالیت در بازار ارز دیجیتال و به‌ویژه کریپتو است.

وی افزود: در این سیستم، سه ربات هوشمند در قسمت‌های مرتبط با فعالیت کاربر، تمام فرآیند‌های انجام‌شده فرد را در معاملات آنلاین ارز دیجیتال، رصد و پیگیری کرده و درنهایت به کاربر، بازخورد و گزارش می‌دهند.

صفری درباره سطوح فعالیت ربات‌های هوشمند این نرم‌افزار و خدماتی که ارائه می‎کنند، توضیح داد: در حوزه‌های پیداکردن فرصت معاملاتی در بازار ارز دیجیتال، اطلاع‌رسانی ایونت‌های اقتصادی و بولتن‌های خبری مرتبط و همچنین تحلیل تکنیکال عملکرد کاربر و نحوه معامله‌کردن وی ازجمله خدمات ربات‌های هوشمند در این نرم‌افزار است.

سرپرست این شرکت خلاق، در پاسخ به این سوال که آیا از طریق این سامانه هوشمند می‌توان به بازار‌های واقعی ارز دیجیتال متصل شد و معامله کرد، گفت: اکنون برای هرسطح کاربر، یک دسترسی به بازار تعریف شده است، برای مثال در سطح اول و ابتدایی، یک آکادمی تعاملی برای کاربران تعریف شده است تا بتوانند معامله‌کردن با پول دیجیتال را یاد بگیرند.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین گام‌های توسعه‌ای برای این سامانه، اتصال کاربران به فضای واقعی معاملات و انجام فرآیند‌های معامله الگوریتمی ارز دیجیتال در بازار واقعی است. 

صفری با اشاره به بهره‌گیری از هوش مصنوعی در طراحی این نرم‌افزار گفت: از فناوری هوش مصنوعی AI به‌عنوان دستیاری هوشمند برای شخصی‌سازی دیتای کاربران و ارائه بازخورد معاملات ارزدیجیتال دربازار، استفاده شده است. 

وی افزود: رفتار و سطح کاربر برای ارائه نوع بازخورد به فرد از هوش مصنوعی استفاده شده است.

مدیر این شرکت خلاق درباره خدماتی که توسط این سامانه ارائه می‌شود، توضیح داد: پلتفرم هوشمند آموزش معامله در بازار ارز دیجیتال به کاربران این امکان را می‌دهد که بدون دانش برنامه‌نویسی و با استفاده از ابزار‌های مختلف تحلیل تکنیکال، تحلیل داده‌های آنچین، داده‌های اقتصاد کلان و شاخص‌های مدیریت ریسک انواع استراتژی‌های مختلف را تحلیل کنند.

وی ادامه داد: کاربران در این سامانه می‌توانند علاوه‌بر دریافت آلارم و تحلیل داده‌های بازار ارز دیجیتال، سفارش‌های خود را در صرافی‌ها ثبت کنند.

صفری به تعداد کاربران داخلی و خارجی این نرم‌افزار اشاره کرد و ادامه داد: علاوه‌بر کاربران داخلی، حدود هزار کاربر خارجی از شرکت‌های کشور‌های چین، ترکیه و امارات از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند. 

این فناور حوزه ارز دیجیتال بیان کرد: نرم‌افزار هوشمند آموزش ارز دیجیتال برای نخستین‌بار است که توسط متخصصان داخلی در دنیا طراحی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد
  • بهترین دوره آموزشی تعمیرات موبایل برای خانم‌ها 
  • کمبود اعتبارات عمرانی عامل پیشرفت نکردن شهرستان فلارد است
  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید
  • اولویت امروز پایش تهدیدات و برنامه ریزی برای مقابله است
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوتر‌ها است
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ یک بد‌افزار خطرناک در کمین کامپیوترها
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوترها است